Cat Costa IMPLANTUL DE PĂR Pret

Când vă gândiți la expresia „implant de păr”, ce vă vine în minte? Sunt șuvițe de păr implantat care nu se amestecă exact cu părul natural din jurul lor? Dacă da, veți fi surprinși să aflați că implanturile de păr au parcurs un drum lung din zilele în care erau numite „dopuri de păr”. Acum pot oferi aspectul unui cap de păr natural plin – dar la un preț destul de inaccesibil – Sursa pentru preturi: implantparpret.ro

Vă întrebați cum funcționează efectiv implanturile de păr și dacă sunt o opțiune bună pentru tratarea căderii părului?

Așteaptă, deci ce este un implant de păr?

Înainte de a ne arunca în detalii, să ne asigurăm că suntem cu toții clari asupra elementelor de bază. Un implant de păr este o procedură medicală care implantează părul în zonele cu păr subțire sau cu tipa de calviție ale scalpului, unde continuă să crească normal. După cum sugerează și numele, noul păr este implantat din părți ale scalpului care au încă păr mai gros.

 

Întrucât calviția cu tipar masculin urmează un model, aceasta implică de obicei mutarea părului din părțile laterale sau din spate ale capului în față sau în partea de sus. Trebuie să aveți păr sănătos pe spatele scalpului pentru ca acesta să funcționeze, totuși – dacă implantați părul deja subțiat, acesta va continua să se subțieze după implant și, în cele din urmă, va cădea. Implanturile de păr, de asemenea, nu sunt o opțiune bună pentru persoanele a căror cădere a părului este cauzată de altceva decât calviție cu model masculin, cum ar fi chimioterapia.

Cum funcționează procedura de implant de păr?

Există de fapt două proceduri diferite de implant de păr. Ambele încep cu chirurgul care vă curăță pielea capului, injectând anestezie și alegând una dintre cele două metode: extracția unității foliculare (FUE) sau implantul de unitate foliculară (FUT), care se mai numește și chirurgie cu bandă unitară foliculară (FUSS).

Pentru a efectua un implant de unități foliculare, chirurgul taie o fâșie de scalp din partea din spate a capului (de obicei, lungă de 6-10 inci), apoi o împarte în oricare de la 500 la 2.000 de mici grefe cu ajutorul unui microscop. În extracția unității foliculare, chirurgul îndepărtează foliculii de păr unul câte unul direct de pe scalp, făcând sute sau chiar mii de incizii minuscule.

 

Mărimea grefelor rezultate poate varia, de asemenea, de la microgrefte (câte unul sau două fire de păr), la grefele cu fante (4-10), la grefele de școală veche (10-15), care nu mai sunt folosite prea mult în ultimul timp. În orice caz, procedura se încheie când chirurgul folosește un bisturiu pentru a face incizii mici în zona destinatarului care va primi implantul și apoi introduce foliculii de păr sănătoși în acele găuri.

 

Dacă te gândești „asta sună consumator de timp”, ai dreptate. O sesiune poate dura de la 4 la 8 ore și este posibil să aveți nevoie de mai multe sesiuni (fiecare separată de câteva luni pentru a vă oferi timp scalpului să se vindece) pentru a obține capul complet de păr pe care îl căutați.

Ce se întâmplă după un implant de păr?

Bineînțeles, toate aceste incizii și inserții vă lasă pielea capului destul de sensibilă, așa că după un implant de păr s-ar putea să doriți un medicament pentru durere pe bază de rețetă. De asemenea, va trebui să luați antibiotice pentru a evita infecțiile și antiinflamatoare pentru a preveni umflarea.

 

La două sau trei săptămâni după procedură, părul implantat cade adesea pentru a face loc unei noi creșteri. Poate dura până la 12 luni ca părul nou să crească, astfel încât medicul dumneavoastră vă poate prescrie minoxidil (Rogaine generic) sau finasteridă (Propecia generic) pentru a accelera creșterea și a limita pierderea viitoare a părului, inclusiv părul natural pe care nu lați implant. Imaginați-vă că obțineți o nouă linie de păr completă dintr-un implant doar pentru a pierde părul chiar în spatele acestuia!

Un implant de păr poate avea efecte secundare?

În afară de riscul de infecție și inflamație a foliculilor de păr afectați (denumiți în mod oficial foliculită), efectele secundare potențiale ale implanturilor de păr sunt destul de minore, dar pot dura până la trei săptămâni până la clarificare. Ele pot include:

  • sângerare
  • cruste, amorțeli, cicatrici sau umflături pe scalp
  • vânătăi în jurul ochilor
  • mâncărime
  • shock loss, ceea ce înseamnă că tot părul implantat cade simultan (crește înapoi)

Este sigur un implant de păr?

Nu lăsăm pe oricine să răspundă la această întrebare, așa că ne-am adresat expertului în căderea părului de renume mondial și Dr. Constantin Tulea. „Orice procedură chirurgicală prezintă riscuri, dar vă puteți reduce șansa de a obține un implant nesigur făcând cercetări și găsind un medic calificat”, spune dr. Tulea. El recomandă cercetarea pe la site – ul Societății Internaționale a Chirurgiei de Restaurare a Părului în locul rezultatelor Google pentru „implanturi de păr ieftine”.

Cat costa?

Un implant de păr poate costa oriunde între 1000 și 1500 de euro pe sesiune, fără a include medicamentele pe care vi le-ar prescrie ulterior. Și pentru că implanturile de păr sunt considerate procedure cosmetice, asigurările de sănătate nu le acoperă de obicei.

 

Pentru a rezuma toate acestea: dacă pierdeți părul din cauza calviției masculine, implanturile vă pot oferi capul complet de păr pe care l-ați avut odată. Dar sunt scumpe și invazive și poate dura ani întregi de intervenții chirurgicale, vindecare și regenerare înainte de a vedea rezultatele complete.

 

Căutați o modalitate mai accesibilă, mai ușoară și mai rapidă de a vă opri căderea părului și chiar a reface părul pierdut? Ai ajuns la locul potrivit! Programați astăzi o consultație!